Mest känt på Baggården är kanske Wärdshuset med sin långa historia som en livfull och gemytlig samlingspunkt. Här har tiden stått stilla i årtionden. Man blir omfamnad av den rustika atmosfären när man kliver in genom dörren. Efter en heldag ute i naturen kan man slappna av och reflektera fram för öppna spisen eller avnjuta en god middag. Vi lagar omsorgsfullt maten av lokala råvaror som Ren ifrån Mittådalen eller Röding ifrån fjällsjöarna. Utvalda kvällar erbjuder vi underhållning som har blivit mycket uppskattat. Wärdshuset är Baggårdens naturliga samlingspunkt, umgås med nära och kära, träffa nya människor och koppla av. Det har skrivits spaltmeter om Wärdshuset. Främst om maten men också om stämningen och den rustika atmosfären.
ÖPPETTIDER
Vecka 14
Torsdag - Lördag
Lunch kl. 12 - 15
Middag kl. 18 - 22
Vecka 15
Onsdag - Lördag
Lunch kl. 12 - 15
Middag kl. 18 - 22
Vecka 16
Tisdag
Pizzakväll kl. 18 - 22
Onsdag
Lunch kl. 12 - 15
Tacokväll kl. 18 - 22
Torsdag - Lördag
Lunch kl. 12 - 15
Middag k. 18 - 22
BOKA GÄRNA BORD
Om ni har frågor eller funderingar mejla oss så hjälper vi er info@fjallriketbaggarden.se
Gjort på tunna skivor Reninnanlår från Mittådalen. Toppas med olivolja med doft av citron, parmesan, ruccola samt rostade pinjenötter
175 kr
Älgsalami , Rensalami samt Spianata Calabrese salami i tunna skivor. Serveras med utvalda tillbehör som b.la. Gammelknas, pepparrotskräm och friterade rispapper. (passar utmärkt att dela)
285 kr
Vannameiräkor i het olja serveras med vitlöksbröd
165 kr
Alternativ för vegetarianer. 2 st 70g friterade haloumibitar. Serveras med potatobun. Sirachamayo ,avokadocreme, krispsallad, picklad silverlök samt pommes
255 kr
2 st 100 grams Smashed burgare på högrev toppas med väddo cheddar samt karamelliserad lök. Potatobun,serveras med krispsallad , picklad silverlök en god siracha mayo samt underbara krispiga pommes
255 kr
En krämig pasta mezzi rigatoni med grädde, tryffelcreme portabellosvamp toppas med rikligt med nyriven parmesan ruccola och lite tryffelolja. Vegetarisk 235:-
Med nystekt renskav på toppen 285 kr
Köttet även här från Mittådalen gjort på renkalv i tunna möra skivor. Utsökta hemliga receptet på Baggårdens renskav med trattkantareller grädde, enbär och lite vitlök. Den serveras med potatispuré rårörda lingon
275 kr
Rosastekt Reninnalår från Mittådalen. Serveras med brynt rotselleripure, rosmarinsky, Svartkålschips, picklad gulbeta ,lingon samt Friterad kulpotatis
395 kr
Smörstekt fjällrödingfile med Rostad blomkål, chablisås , Friterad rotselleri samt Picklad mini rödlök serveras med kokt kulpotatis
355 kr
Husets glass och sorbet
Valfri kula av Vaniljglass eller Hallonsorbet. 1 kula 39:- 2 kulor 75:-
Glassbomb, Vaniljglass med rikligt med maränger och chokladsås samt vispad grädde
135 kr
Vaniljglass med varma rårörda hjortron serveras med krispigt mandelflarn.
155 kr
Fira påsken på Baggården!
Välkommen till en fullspäckad och stämningsfull vecka i fjällen! Dagen inleds med den traditionsenliga pimpeltävlingen på sjön Messlingen – ta med dig familjen, vännerna och fiskelyckan! Efter spännande timmar på isen samlas vi för en festlig prisutdelnin g med fina vinster. När priserna är utdelade drar vi vidare till Afterski på Baggårdens Wärdshus, där bandet SMART bjuder upp till livemusik, dans och go stämning!
Kl. 17 slår vi upp dörrarna till vår påskbuffé på Baggårdens Wärdshus – en smakrik fest med påskens alla favoriter. Musik, mat och fjällglädje – det här vill du inte missa!
Varmt välkommen att fira påsken med oss!
Fira påsken med stil på Baggården! På Långfredagen och Påskafton bjuder vi in till en elegant och festlig påskbuffé. Just nu arbetar vårt köksteam på att sätta ihop ett exklusivt påskbord fylld med noga utvalda råvaror och spännande smakkombinationer.
Boka ditt bord redan idag och säkra din plats på Baggården för att fira påsken på bästa sätt.
Vi lovar att den kommer att överträffa dina förväntningar!
Boka genom att boka bord här ovanför.