LÄNGDSKIDOR

Fjällriket Baggården är ett riktigt vinterparadis för alla som älskar att åka längdskidor. Vi har jobbat hårt under flera år för att utveckla ett eget spårsystem som idag omfattar drygt 40km preparerade spår. Dom olika spåren erbjuder något för alla typer av motionärer. Träningsspåret för den som vill träna teknik och kondition. Ruvallsspåret, Svartmorsspåret och Stadssåsspåret som alla ligger på en platå av böljande myrar i ett fantastiskt landskap med flera vindskydd och rastplatser. Fjällspåret som dras uppe på Flatruet är juvelen i kronan. När man har tagit sig upp för den ganska branta stigningen i skogen och upp över trädgränsen kommer belöningen. Milsvid utsikt i alla väderstäck. Spåret går förbi Fiskhålsgraven och Evagraven, vidare över Flatruet vid kanten mot Särvdalen. Här tornar Jämtlandsfjällen upp sig i norr. På tillbakavägen passerar man Stoljan och har Anofjällets mäktiga panorama fram för sig. En magisk tur när vårsolen visar sig. Under säsongen faller det flera meter med snö. Vi drar samtliga spår med pistmaskin och kan därför hålla absolut toppklass.

IMG_0027

SPÅRKNAPPAR

Spårknappar köper man enkelt här på sidan eller i receptionen på Baggården. Klick på knappen nedan för att hitta mer information och priser.

SPÅRKARTA

Fjällriket Baggården erbjuder 40 km längdskidsspår. I storslagen natur med vyer över fjälltopparna. Klicka på knappen nedan för spårkarta.

SPÅRUPPDATERINGAR

Här kan du se uppdateringar och information om pistning och spårstatus.

FJÄLLRIKET BAGGÅRDEN

MESSLINGEN 210

SE-840 95 FUNÄSDALEN

SVERIGE

Tel 0684 - 26200

info@fjallriketbaggarden.se

MENY

WÄRDSHUSET BAGGÅRDEN

FÖRRÄTTER

SKALDJURTOAST 115 kr

CHARKBRICKA (1-2 personer) 199 kr

VARMRÄTTER

BAGGENS KYCKLINGSCHNITZEL Cornflakespanerad kycklingbröstfilé serveras med vitlöksmör och färska pommes 189 kr

VILTPASTA Älg och vildsvinpasta serveras med kantarellsås och toppas med västerbottenost. (Kan också fås vegetarisk) 189 kr

RÖDINGFILE Serveras med Sandefjordsmör, ångade grönsaker och smörslungad potatis  239 kr

BAGGÅRDENS ÄLGBURGARE Serveras med surdegsbröd med färska pommes, sommarsallad, baconmajonäs, syrad rödlök och kantarelldressing. (Kan också fås vegetarisk med Oumph) 189 kr

VILTSKAVSGRYTA Älg och vildsvinsgryta, serveras med mandelpotatispuré och rårörda lingon 
 199 kr

Barnportioner finns till halva priset för barn till 12 år.

DESSERT

VANILJPANNACOTTA  Serveras med hjortronsylt 95 kr

ÄPPELKAKA MED VANILJGLASS 95 kr

VID ALLERGIER FRÅGA PERSONALEN