ISFISKE

I Fjällriket finns ett flertal sjöar och tjärn där det går att pimpla och angla. Lättillgängliga Messlingsjön ligger endast några stenkast bort från Baggården och i Särvdalen finns flera mindre tjärnar med röding. Med skoter kan en åka till Grundsjön och Nedre Särvsjön. Tillsammans skapar de en god variation av fiskemöjligheter. Kombinera med en skoter- eller längdskidstur.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Previous
Next

FISKEKORT

För att fiska i vattnen i Fjällriket krävs ett fiskepass där flertalet av platserna gäller under Funäsfjällens fiskepass. Ner mot Grundsjön & Anån är det Langå FVO som ansvarar för ett gott & hållbart fiske. Funäsfjällens fiskepass kan köpas på deras hemsida. Klicka nedan för att köpa fiskepass online.

SJÖAR & TJÄRN

Den lättillgängligaste platsen för isfiske är Messlingsjön som ligger på behagligt gångavstånd från Baggården. Utöver det finns flera tjärnar på olika höjder inom Fjällriket. Bland annat Djuptjärn, Kåkslottstjärn och Stortjärn.

UTRUSTNING

För isfiske eller pimpelfiske behövs bara en lätt och billig pimpelutrustning med en skje och maggot. Utrustningen finns att köpa i affären på Baggården.

FJÄLLRIKET

FJÄLLRIKET BAGGÅRDEN

MESSLINGEN 210

SE-840 95 FUNÄSDALEN

SVERIGE

Tel 0684 - 26200

info@fjallriketbaggarden.se